fredag 20. mars 2015

Vår i lufta, konfirmanttid og konfirmantfotografering!

Endelig kjenner vi at våren er på vei! 
Krokus, hestehov og påskeliljer setter ihvertfall meg i vårstemning! 

For noen er denne våren ekstra spesiell, fordi de snart skal konfirmeres! 
En egen festdag og markering for ungdommen. Jeg synes det er en flott tradisjon med konfirmasjon, å feire at ungdommene er blitt så store at det stilles høyere krav til dem, og at vi regner med dem på en annen måte enn før. Fler og fler avgjørelser skal de fra nå av ta selv.Denne våren gleder jeg meg til konfirmantfotografering! 
Konfirmantfotografering kan gjøres på selve dagen, eller senere. Det kommer an på tid og anledning. 
Noen synes det er stas å få tatt bildene på selve dagen, og de bør være tidlig ute med bestilling, for konfirmasjonsdagene blir fort fullbooket. De fleste velger å ta fotograferingen i etterkant, fordelen med det er at det blir mindre å tenke på på konfirmasjonsdagen.Konfirmasjonsfotografering kan gjøres både ute og i studio. Det går også an å ha studio i bakhånd dersom det blir dårlig vær. Hvor kunne dere tenke dere å ta konfirmasjonsbilder? Jeg har tatt bilder rundt de gamle fabrikkbygningene på Frysja med stort hell. Andre flotte steder i nærheten av mitt studio på Grefsenplatået er Grefsenkollen, Frysja, Brekkefossen, Stilla, Nydalsfossen, Trollvann, Sognsvann. Men også mer urbane omgivelser kan være fint. En røff murvegg, eller ei betongbru. 

Omgivelsene er med å skape stemning i bildet. Hva ønsker konfirmanten? Er det et sted som betyr mye for deg? Hjemme i hagen? Fotballbanen? Jeg tar bilder der du vil!

Jeg elsker bunader! En bunad er for meg det ypperte innen håndarbeid. Jeg har stor respekt for de som syr bunad til seg selv eller konfirmanten sin. I 2013 var jeg så heldig å få ta bilder av disse flotte jentene til en bok om å sy sin egen bunad. Mer om boka her. 


Jeg synes det er gøy å få litt fart i stakken, og vise disse flotte plaggene i all sin prakt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar